GPS MAPY

Aktualizácia máp v GPS je potrebná, ak sa spoliehate len na navigáciu !!!

Najprv všetkých zdravím. Našiel som tu článok o skúsenostiach s GPS . Tak mi to nedalo a podelím sa aj ja s vami.  My s rodinou sme mali na pláne ísť do Poľska konkrétne do toho koncentračného tábora Osvienčim.  Navigáciu GPS som mal  značky MIO cca 5 ročnú.  Cez slovensko nás navigacia viedla dobre. Mapy GPS neboli najnovšie, ale vždy nás navigácia dostala tam kam sme chceli. No ale problém nastal po prekročení hraníc Poľska.  Tam sme s navigáciou ešte neboli.

V Poľsku som zistil, že mapy v GPS sú není aktuálne.  Už ani neviem cez aku dedinu sme to išli a navigácia GPS mi prikázala odbočiť v ľavo, tak som odbočil a zrazu sme sa objavili na panelovej ceste, takej ako keď idete do nejakej zahradkárskej oblasti. Bolo mi to hneď divné, že sme odbočili z hlavnej cesty priskoro.

GPS navigacia

Išli sme asi po tej ceste 1km a potom som to vzdal a otočil to späť na hlavnú cestu a pritom GPS stále navigovala po panelke.  Pozeral som si približne aj v atlase kade pojdem ešte pred výletom. Vrátil som sa na cestu a pokračoval po hlavnej a GPS zrazu začala ukazovať po 500m správne cestu. Tak sme nakoniec dorazili. Ale naštve to. Preto každému kto toto bude čítať radím aktualizujte si mapy v GPS, ak sa spoliehate len naň.

AUTOR:  Jozef

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.