Predné silentbloky FABIA

Výmena predných silentblokov na ramene FABIA. V servise tieto silentbloky predné nemenia, neviem prečo. Keď som sa zhováral s mechanikmi tak, že není na to ani náhradný diel.

Keď sa mi poškodil tento predný silentblok tak som začal zhánať alternatívy, nechcelo sa mi meniť celé rameno. Na internete som našiel samotný silentblok s označeným 6Q0407182A.

Toto je ten silentblok

Tak objednal som 2 ks, keď už idete meniť tak sa musia vymeniť obidva. Ešte podotknem kupujte silentbloky len kvalitnejšie napr. MOOG, TRW. (VYHÝBAJTE sa číne)

Silentblok 6Q0407182A

V krátkosti stručný popis:

1. Dal som si rameno do zveráku, orezal som vyčnievajúcu gumu aby mi šiel silentblok ľahšie vylisovať samozrejme stranu ktorá sa pretláča cez celu dĺžku ramena som premazal. Ide to ztuha, keď dávate tu stranu, kde bol silentblok ešte OK. Na strane, kde je vymlátený to ide pomerne ľahko.

2. Keď vidíte silentblok vonku z ramena už není cesta späť :), ale nebojte sa.  po vybalení silentbloku s plastového sáčku tak zistíte že je nejaký iný väčší, ale opäť neľakajte sa veď on Vám podľahne :).

3. Tak a teraz vyčistíme vnútorne steny ramena, kde bol starý silentblok a dôkladne namažeme vnútro. Uchopíme nový silentblok a namažeme ho tiež po celej dĺžke aj v tých záhyboch.  Silentblok som lisoval vo zveráku, mal som aj nejaké prípravky a to závitovu tyčku matice nejaké podložky a tým som si dopomohol k lisovaniu nového silentbloku( proste čo garaž dala) 🙂

Hlavne sa nelakajte pri lisovaní ten silentblok vypadá ako keby sa sťahoval a nešiel nalisovať, ale potom spraví také lup a je tam kde ho chcete mať 🙂

A keď sa nepodarí tak neľakajte sa, tie silentbloky stoja 10e ks není to taká investícia.

TREBA POTOM spraviť GEOMETRIU

Zdieľaj článok:

Jeden komentár k “Predné silentbloky FABIA”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.