Silentbloky ramien

Silentbloky ramien FABIA, IBIZA, POLO

Ja len v krátkosti poviem skúsenosti zo silentblokami ramien na FABIU, IBIZA, POLO. Klasické staré silentbloky sú uchytené v dvoch bodoch. Konštruktéri sa snažili  čo najviac odfiltrovať narazy nápravy, ale bohužial sa to časom zučtovalo na životnosti tých silentblokov.

Mám s nimi skúsenosť a vydržia cca 30000km podľa jazdy a terénu samozrejme. Ak Vám ich budu niekde ponúkať tak sa im vyhnite.

silentblok polo fabianamahany silentblok

 

 

 

Novšie silentbloky so 4 bodovým uchytením sú pevnejšie. Keď som ich nahodil boli poznať citelnejšie nerovnosti oproti starým silenblokom s dvojbodovým uchytením, ale nebojte sa není to takí strašné. Životnost týchto silentblokov je  odosť vyššia poznám auto co ich ma 130000km a všetko v pohode nič nevrzga.

silentblok ramena 4 body silentblok ramena 4

 

 

Tretou variantou su silentbloky takzvane “CUPRA”. Je to vlastne celoguma, ktorá Vám vydrží celu životnosť auta.  Samozrejme nerovnosti je cítit podstatne viac. Silentbloky su navrhnuté skôr na stabilitu auta. Nie na odfiltrovávanie nerovností. Neodporučam to davať na model s motorom HTP. Je to ľahký motor a auto bude ako terenkoza.

silentblok fabia 2 silentbloky ramena CUPRA

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.