Motor HTP spojka

Lamela spojky HTP neni SACHS ako SACHS.

Narazil som na kameň úrazu spojok ktoré sa hrajú na originál.  Robil som generálku motora na mojom HTP. Tak som si povedal ze kupim aj spojkovu sadu na HTP a vymením hned spojku nech je pokoj. Objednal som z internetu spojkovu sadu SACHS mala este vyrazene znaky VW. Namontoval som ju a všetko som složil.  Po nastartovaní auta išiel od spojky neprijemný rachtavý zvuk na volnobeh pred výmenou spojky bolo všetko OK.

Po vymakčnutí spojky zostalo ticho. Tak som sa naštval že asi to lozisko je tam na nič a zase ma caka rozobratie prevodovky. Po prečítaní pár for na internete som zistil že to robí spojková lamela. Pár ludí sa s tým stretlo. Neoriginál ma vraj tvrdšie pružiny. Tak som sa naštval a kúpil som komplet set spojky z autorizovaneho servisu. Po prirovnaní nebol na prvý pohlad medzi lamelami spojky vizuálny rozdiel. Ale na pocit boli pružiny na original spojke take pevnejšie.

HTP spojka

 

Po namontovaní original spojkovej lamely bolo ticho.

Ešte podotýkam nekupujte náhrady na ložiská spojky, ale len originály. Predsa len sú kvalitnejšie. Toto lozisko je originál a videl som aj neoriginal INA a stalo za …… 🙂

spojkove lozisko

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.