Skúsenosti TSI

Skúsenosti s motormi TSI 

Gramatiku si nevšímajte 🙂

 Majiteľ 1

Škoda Superb 1,8 Tsi, r.v 2009 výmena motora pri 77 tis. km. Na aute 2x preskočil rozvod stále to nejako opravili. Tretíkrát skočil pri 77tis. km motor stratil kompresiu podľa mechanika skočil o osem zubov. Stalo sa to v pondelok 11.7.2011. Auto je stále v servise. Fatálne poškodenie motora. Na aute našťastie idú meniť motor. A máme ešte jeden Superb taký istý na východe, tam už je druhý motor, ktorý opäť štrajkuje….

 

Pred 2 rokmi som si kúpil VW Golf 1.2 Tsi 77KW (7stupnové DSG) a po 20 000km sa mi začal veľmi pekne, pomaly ale isto kaziť motor, zažalo to tým že keď som mal zaradené S-ko tak po cca 5 minútach mi vyplo komplet auto, nestalo sa to len raz ale niekoľko krát za sebou,potom mi začalo vyhadzovať na displej poruchu motora a svietila aj kontrolka esp keď klesli otáčky pod 2tis a vtedy mi vypína aj Turbo. Mal som stým ustavičné problémy a keď som prišiel do VW v BB, pichli do to počítača tak im že vraj nič neukázalo,no bohužiaľ auto bolo stále pokazené aj po opakovanej návšteve vo VW , bol som tam častejšie ako v potravinách, časom mi začali meniť aj rôzne súčiastky ale nič nepomáhalo, menili mi tam dokopy už toľko vecí že sa to nedá ani spočítať bolo to napr: turbo, riadiaca jednotka, kabeláž,sviečky a stále do okolo odpoveď na Moju otázku čo stým je mi nevedeli odpovedať,Doteraz jazdím s pokazeným autom stále mi svieti kontrolka motora a Esp keď klesnú otáčky pod 2tis, takže skoro vždy.A samozrejme Záruka už skončila takže mám smolu….(ospravedlňujem sa za gramatické chyby…)

 

Takže nikomu to neprajem aby sa mu auto z prepáčením takto dosral* .

 

Majiteľ 2     1.2 TSI

Prvy krat mi menili retaz, napinaky  a druhy krat to bolo asi tyzden pred skoncenim zaruky a menili mi v suvislosti s tymto problemom olejove cerpadlo. Po vymene presiel cca tyzden a hrkoce mi to hadam este castejsie a viac ako predtym. Takze im idem napisat list-mail kedze problem bol uz v zarucnej dobe a pretrvava nadalej. To len tak, aby na mna nezabudli ked nahodou najdu riesenie.

 

Majiteľ 3     1.2 TSI

Zdravim ludi ktorí sa trápia zo svojim golfom mam 1.2 tsi zabehaných 16 tisíc a pri raných štartoch pocujem rapcajuci zvuk par sekund, potom pri zrýchleni straca výkon a ako bi ho dusilo ties to trva len par minut potom oki bol som stim v servise a mi povedali ze rozvodi su dobre a ze to co som tu napísal mi vysvetlili takto pri kontrole zisitli ze mam benzin v oleji a ze preto mi pocut hlasnejšie motor pri nastartovani a ze ten benzin mam tam preto lebo ze je zima a ze robim kratke trate ze mam zrobit dlchsiu abi sa stihol viparit a ze to dusenie je preto ze kim sa napne retaz a ze kim sa dotlaci olej vsade tam kde ma

takze mam jazdit s benzim v oleji je to oki ?

 

Negatívne skúsenosti majiteľov potvrdzujú mladosť týchto motorov. Všetky muchy sa postupne budú vychytávať, ako to bolo pri motore 1.2 HTP. 

 

 

Prikladám aj jeden TEST TSI:

 

1.2TSI77kw 1

1.2TSI77kw2

Pridal:  Slavo

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.