Máte vybitú autobatériu? Nemusíte hneď kupovať novú.

Kamarát mi volal či nemôže ísť so mnou do práce, lebo mu odišla batéria na aute.  Keď nastúpil do auta tak ma poprosil či mu nekúpim druhú autobatériu a ja som sa ho spýtal koľko rokov má ta autobatéria? Vravel že necelé tri roky a pritom jazdí sem tam aj dlhšie trasy takže ju aj dobije. Spýtal som sa ho prečo ju neskúsi nabiť a odpovedal že tej autobaterii už neverí 🙂 Vraj ho niekde nechá. Tak som sa ho spýtal aké rozmery autobatérie mám kúpiť a s akou kapacitou a odpovedal, že nevie.

autobateria varta (2)

Potom sme sa po práci  stretli a išli rozmery autobatérie odmerať  a  pozrieť aj kapacitu v Ah. Zašli sme do predjne kde nám ukazoval autobatérie VARTA, EXIDE, BANNER, MAMUT, STARLINE a iné rôzne značky o  ktorých som ani nepočul predtým tam mal baterku značky VARTA a tú už vraj nechce tak sme zobrali EXIDE, lebo predajca vedel na ňu spraviť lepši cenu. Ja som si starú autobateriu VARTA zobral domov a vyskúšal som ju nabiť a dať do auta. Nabíjal som ju cca 24 hodín pod najmenším prúdom. Autobatériu som dal ocovi do auta len na test a už ju tam má ale rok a štartuje bez problémov. Nemusíte hneď meniť autobatériu, skúste jej dať vždy aspoň jednu šancu a nabite ju. Možno ešte pár rokov poslúži.

Zdieľaj článok:

Jeden komentár k “Máte vybitú autobatériu? Nemusíte hneď kupovať novú.”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.