Lacný predohrev motora na 220V

V zimnom období keď ráno vstávame z vyhriatych pelechov a máme isť do práce a na aute, kde nás čaká teplota, že sa nám roztrasú ruky na volante, by sme dali hoci čo za vyhriaty interiér auta 🙂 Pravda ak cestujeme do práce len 10km a máme naftový motor tak sa nám pri -10°C ani nezohreje na prevádzkovú teplotu. Pri benzínovom motore je to iné, benzínový motor nemá takú účinnosť a preto sa zohreje skorej. Ak nemáme teplý motor tak nemáme ani teplo v interiéry 🙂

Narazil som na internete na zaujímavú alternatívu, ktorá nám poslúži na predohrev motora a tým pádom skorší ohrev interiéru v zime, ale treba mať v blízkosti rozvod elektrickej energie 220V…čiže klasickú zástrčku.

predohrev motora a interieru 11

 

predohrev motora

cena je okolo 130-140 euro ako kde

Je to jednoduché zariadenie, ktoré sa napája na výstup výmenníka kúrenia (na spiatočku).  Obsahuje v sebe čerpadlo ktoré umožňuje chladiacej kvapaline cirkulovať a vyhriať vám motor. Svojimi rozmermi nebude pravdepodone zavadzať v žiadnom motorovom priestore. Má v sebe termostat takže pri dosiahnutý určitej teploty sa predohrev sám vypne. Ak teplota klesne tak sa zase opätovne zapne. Je to zaujímavé zariadenie, ktoré určite následne spríjemní cestu do práce, hlavne zamrznuté okná nemusíte riešiť a motor Vám tiež poďakuje 🙂 Len ho nezabudnite pred výjazdom vypnúť z napájania.

Zdieľaj článok:

Jeden komentár k “Lacný predohrev motora na 220V”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.