Overenie vozidla pred kúpou

Určite ste sa stretli s negatívnymi skúsenosťami od známych pri kúpe ojazdeného auta. Dnešním trendom je stáčanie kilometrov na takzvaný rozvodový interval cca okolo 120 000 km.  Veľmi veľa ľudí pozerá len na tieto čísla na palubovke pri kúpe  ojazdeného auta. Opak je však pravdou. Mali by sme sa skôr zamerať na stav auta ako takého a nie len na čísla na palubovke. Treba si zobrať nejakého známeho alebo poprosiť niekoho kto má skúsenosti s automobilmi.  Pozrie nám stav, hrúbku laku či všetky diely karosérie lícujú ako majú, treba počúvať zvuk motora poprípade sa ísť previesť a počúvať či nevychádzajú hocijaké pazvuky od podvozka.

Treba si položiť otázku. Čo by ste kúpili radšej?

Octáviu 2 rok výroby 2006 najazdených 112 000km

alebo

Octáviu 2 rok výroby 2010 najazdených 346 000km

 

Tie km pri tej octávii 2 2010 vyslovene odstrašia kupujúceho, ktorý hneď povie  to auto je zodrané a ani ho fyzicky nevidel a to je  hlavná chybná dedukcia kupujúceho.

Ľudia si radšej kúpia octáviu 2006 a na číselníku 112 000km, ale realita býva drsná a drvivá väčšina má nad 300 000km, ale bohužiaľ stále u nás platí pravidlo čím menej km, tým  skôr sa predá a to vedia aj všetci predávajúci 🙂

Treba vždy požiadať predávajúceho o VIN. Je to hlavný identifikátor vozidla.

 

Prikládám nejaké linky na overenie vozidla pred kúpou:

http://www.ko.sk

overenie vozidla pred kupou

Overenie vozidla podľa emisnej kontroly EK.

http://www.seka.sk/overenie-vozidla

 

Pridávam ešte zaujímavé čítanie:

Združenie-sova

http://www.zdruzenie-sova.sk/prirucka.pdf

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.