Dym z výfuku pri regenerácii DPF

Cestoval som s priateľmi z dovolenky a išli sme na dvoch autách. Ja som mal navigačný prístroj v aute tak som išiel prvý. Kamarát mi volá, vraj sa mi nejako dymí z výfuku “ nejaký čierny dym a robí to iba sem tam“, ale ja som nič nespozoroval. Za mojím autom posádka druhého auta cítila aj nejaký aj divný smrad. Pokračovali sme ďalej v jazde a stále som sa pozeral do spätného zrkadla a nakoniec som aj ja spozoroval nejaký dym z výfuku skôr taký biely, ale iba sem tam.  Nemohli sme auto zastaviť, lebo cesta bola taká úzka, že by sme odstavili premávku aj v protismere.

Tak sme to riskli a pokračovali v jazde. Asi po cca 3km sústavného jemného klesania sa dym objavoval. Potom som volal do druhého auta či sa ešte z výfuku dymí. Povedali že už ten smrad necítia a dym tiež nevidia. Ak sa dalo zastavil som auto skontroloval motorový priestor a všetko bolo OK.

dym z vyfuku

Po konzultácii s kamarátom čo sa venuje autám, ktorému som popísal situáciu a ten skonštatoval, že môj motor ma filter pevných častíc a to dymenie spôsobovala nesprávna regenerácia DPF. Auto vraj začalo regenerovať v nesprávnej dobe, keď smi išli dole kopcom. Vraj sa to nedobre spaľovalo. Motor nebol pod záťažou a to spôsobovalo to dymenie a smrad z výfuku.

Tak mu verím a jazdím ďalej 🙂

Autor: Kibes

 

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.