Neprešiel cez STK pre hrdzavý výfuk

Otec išiel s Fábiou na STK kontrolu, jeho Fábia ma už niečo za sebou cca 12 rokov a s vekom sa samozrejme  opotrebovávajú aj diely z ktorých sa auto skladá. Otec už pred dvoma rokmi spomínal že ten pán ktorý mu kontroloval auto na predošlej STK mal pripomienky na jeho výfuk.

Otec to neriešil a stále jazdil, postupom času aj zabudol na to. No ale blížila sa ďalšia kontrola STK. Otec dúfajúc že to nebolo minule také hrozné išiel s kľudným svedomím na kontrolu. Absolvoval rôzne tie počiatočné kontroly od svetiel cez brzdy, až prišli k samotnému výfuku. Tam pán z STK hneď reagoval otázkou“ a vy s takýmto výfukom ešte jazdíte ?“ Otec nemal slov, keď videl ten stav.  Pán mal ešte dodatky typu mohli ste niekoho zabiť keď Vám tu už doletujú kusy plechu.  Išiel mu vypísať nejaký papier o závade, ktorú musí odstrániť. Neviem ale tuším tam bola doba do 1 mesiaca.

vymena vyfuku  (4)Ešte pred samotným objednaním výfuku som išiel skontrolovať jeho stav. Nebol hrdzavý len posledný diel výfuku ale aj stredný diel.  Na poslednej časti bolo vidieť už vypadajúce kusy plechu.  Takže sme nečakali a išli hneď objednať nový výfuk. Stredný diel a posledný diel výfuku stál dokopy 90euro aj s objímkami a tesniacou pastou. Po výmene výfuku ktorú Vám popíšem neskôr sa otec vybral hneď na STK. Dokonca ho zase kontroloval ten istý pán. Po obhliadke výfuku skonštatoval že všetko je v poriadku a ešte podotkol pár slov ohľadom výfuku ktorý bol od výrobcu TYLL. Niečo v zmysle, keď vidí od toho výrobcu výfuky niečo vydržia a není to žiadny najlacnejší šmejd. Nakoniec otec odchádzal spokojný s platnou STK.

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.