Protektorované pneumatiky

V robote sa kolega chvastal ako  lacno nakúpil pred rokom pneumatiky na svoju Fabiu.  Dal za kus  o 17euro menej, ako za novú pneumatiku. Ušetril cca 68 euro. Tak sme sa dali do reči a potom z neho vybehlo že kúpil protektorované pneumatiky. Chápem v dnešnej dobe je situácia zlá a každý chce ušetriť nejakú tú korunu. No keď sme sa neskôr stretli a pozeral som mu tie ohromne protektory tak som bol milo prekvapený.

Boli to zimné pneumatiky a drápy teda mali riadne. Vôbec som nepostrehol, že by ta pneumatika bola protektorovaná, až keď som sa pozrel na bok  pneumatiky tak som tam zbadal „Pneu Vraník“.  Pýtal som sa ho ak je s tými pneumatikami spokojný. Odpovedal:  Kľudne by išiel do nich zase. Pri vyšších rýchlostiach vraj tie protektory trocha hučia, ale keď on jazdí krátke trasy ani to nepociťuje. Z toho vyplýva že protektory sú není určené na diaľnice.

protektorovane pneumatiky 1 protektorovane pneumatiky 2

Na internete som sa dočítal: Vo vyšších rýchlostiach a dlhodobom zaťažení hrozí u protektorov veľmi rýchle zničenie aj sebemenšia nepresnosť v pneumatike sa prejaví nekomfortným až nebezpečným správaním vozidla. Určite záleží ako sa k pneumatike správal pred renováciou  jej predošlý majiteľ. AK jazdil s podhustenými pneumatikami , tak sa to môže odraziť aj na výdrži protektorovanej pneumatiky.

Máte skúsenosť s protektormi?

 

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.