Mechanici pozor na špekulantov !!!

Prišiel pán na výmenu oleja v motore. Bol to normálne pôsobiaci starší pán. Pre mňa to bol rutinný deň  v ktorom som sa vrtal zase v autách. Pánko mi nechal kľúčiky od auta a že zajtra zavolá či si môže prísť pre auto.

Mal som tam ešte jednu Mazdu tak som si to nechal na zajtra ako takú klasickú výmenu oleja pri kávičke. Ráno som vstal išiel som do dielne zapáliť ohník v kachliach aby som nezmrzol 🙂 Ohník horel, tak som skočil po auto toho pána. Po naštartovaní malo auto čudný zvuk taký tlmený alebo neviem ako by som ho popísal. No nič išiel som nad jamu a otvoriť kapotu. Motor bol zafrkaný od oleja ale tak čo už pomyslel som si, predsa je to len staršie auto. Mám na vypúšťanie olaja 5 litorovú nádobu. Pozrel som v dokumentácii koľko tam ide oleja a išiel som vypúšťať. Vypleštil som oči a nádoba 5 litrová mi začala pretekať. Pôvodne tam malo byť 4,5 Litra oleja. Vytieklo zhruba 7,5 L oleja !!!

Hneď som volal pánovi čo sa stalo. Hovoril že nič o ničom nevie. Tak teda som mu doplnil olej ako má, naštartoval som auto nech sa zohreje či niečo nefrká alebo čo, ešte som mu aj motor poutieral. V tom počujem pískavé zvuky od prevodovky. Hneď zase nad jamu a kontroloval som o čo ide chcel som skontrolovať hladinu oleja ale žiadna tam nebola, lebo v prevodovke chýbal kompletne prevodový olej.  Zase som volal pánovi, radšej nech príde. Tak prišiel skonštatoval že jeho syn vymieňal olej v motore ale radšej nech ho dá vymeniť odborníkovi. Ten jeho syn vypustil olej v prevodovke a nalial nový olej do motora, kde pôvodná naplň nebola ani vypustená.

prevodovka v reze3
foto ilustračné

Jako pánovi som nalial nový olej aj do prevodovky, piskot od prevodovky utíchol. Všetko by bolo v poriadku ale pánkovi časom odišla prevodovka. Prišiel za mnou že som mu tam dal zlý olej a chce náhradu v podobe novej prevodovky. Vysvetlil som mu že za to môže jeho syn keď z nej vypustil olej. Stále sa dušoval, že to je moja chyba a že ma udá. Tak sa aj stalo skončili sme na pojednávaní, ktoré len tak tak skončilo v môj prospech. Skoro to tomu hajzlíkovi prešlo a musel by som mu platiť prevodovku ktorú rozbil jeho trafený syn.

DiamanT

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.