Skontrolovať auto po oprave v servise? Áno!

Auto si väčšinou opravujem sám v rámci možností. Bohužiaľ mal som problém s platničkou a auto som si musel nechať dať opraviť do servisu podotýkam neautorizovaného. Mal som poškodené silentbloky na prednej náprave.

Priniesol som do servisu všetky diely od šróbov po silentbloky(predné aj zadné) chcel som od nich len prácu vykonať. Auto som odovzdal a odišiel do práce. Na druhý deň som prišiel po auto, zaplatil a odišiel.

Čakala ma samozrejme geometria podvozku. Tak som sa objednal. Vôbec som neriešil či je niečo zlé alebo nie. Prišiel som na geometriu auto sa dalo na zdvihák a nastavovala sa geometria. Nedalo mi to a skontroloval som prácu mechanikov. Naskytol sa mi neskutočný pohľad, boli vymenené štyri šróby medzi sebou. Závity boli rovnaké M12, ale dĺžky rôzne. Mechanici sa fatálne pomýlili. Tam kde mal byť dlhší bol kratší a opačne. Na geometrii som poprosil mechanika aby ich vymenil, na aute sa vozia malé deti a bezpečnosť musí byť prvoradá.

Keby som sa pod to auto nepozrel. Jazdil by som na takom nebezpečnom podvozku. Preto si vždy prácu ak samozrejme môžete overte, alebo poproste skúsenejšieho nech sa pozrie.

RoN

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.