Výber kompresora

V garáži sme mali jednoduchý kompresor s napájaním na 12V do AUTO zapaľovača. Mal ale 8 rokov a už sa na ňom opotrebovali asi všetky časti 🙂  Kompresor bol využívaný iba na dofukovanie pneumatík. Nič iné sa s ním robiť ani nedalo, už že vydržal 8 rokov tak klobúk dole v dnešnej dobe už nič tak dlho nevydrží. Ako doba pokročila tak od nového kompresora som chcel niečo viac aby mal všestrannejšie využitie nielen na auto ale aj okolo domu.

Taký širší záber by taký malý kompresorík na 12V nezvládol, tak som sa začal pozerať po niečom väčšom. Chcel som ho aj na ofukovanie a čistenie motorovej píly tak samozrejme ofukať od pilín aj  seba 🙂  Ďalej  by mi určite bodol aj pri čistení vonkajšej jednotky klimatizácie, k tým lamelám sa dá zle dostať tak pri použití špeciálneho predĺženého  nástavca sa tam dá v pohode manipulovať. Otec mal vždy problém pri dofukovaní pneumatík nájsť tlakomer na skontrolovanie tlaku v pneumatikách tak bola priorita aj aby mal nový kompresor ukazovateľ. Postupne som si stanovil kritéria ktoré by mal kompresor spĺnať . Mal som aj obmedzený rozpočet na kompresor a to bolo cca 100 euro.  Nakoniec padla voľba na kompresor Hecht 2024.

Olejový kompresor. Výkon 1500 W / 2 HP. Maximální tlak 8 bar. Nádrž 24 l. Hmotnost 24 kg.

Parametre:    hmotnost (kg)  24

max.tlak (bar)  8

motor  Elektrický 230 V / 50 Hz

nádrž(l)  24

výkon (kW/HP)  1,5 / 2

kompresor skusenosti (1)

kompresor skusenosti (3)

kompresor skusenosti (2)

 

 

 

Kompresor som vyberal na základe ceny. Na internete som hľadal kompresory v akcii a našlo mi tento model zlacnený o 40 euro no nezober to. Výhoda bola v tom že predajňa bola vzdialená len 15 km od domu tak som behol hneď poňho.  Kompresor aj s príslušenstvom ma stál cca 95 euro. Na všetky moje potreby je plne postačujúci.

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.