Auto nemá výkon

Zdar. Já len tak v rýchlosti. Riešil som s kamarátom pri pive jeho auto, ktoré mu nejaký čas nedalo spávať. Nemá už výkon resp. ťah, ako v minulosti. Pobehal kdejakú diagnostiku servismanov a nepochodil nikde. Výkon auta stále na bode mrazu.

foto ilustračne

Samozrejme 10 euráky za diagnostiku odchádzali zakaždým a bez výsledku. Dostávali sme sa postupne k jednotlivým súvislostiam ohľadom motora a údržby. Všetko čo sa týka preventívnej údržby mal vymenené a skontrolované to hovoril vždy každému servismanovi, samozrejme na slovo majiteľa auta dal každý a to bola chyba. Nasledujúci deň po demontovaní pár skrutiek od krytu vzduchového filtra, ktorý mal mať podotýkam najazdené pár tiscíc km sa nám naskytol zaujímavý pohľad. Vzduchový filter pri preventívnych prehliadkach nebol vôbec menení. Auto mu servisoval kamarát z dediny. Po tejto skúsenosti má už servisák o jedného zákazníka menej. Kamarát zostal zhrozený či mu vlastne menil aj ostatné diely za ktoré si zaplatil. Našťastie po výmene toho dovolím si nazvať „zabetonovaného“ filtra auto začalo ísť ako má. Viem že keď mechanik pracuje a pozerá sa mu majiteľ na ruky je to viacmenej nepríjemné, ale koniec koncov Vy všetko platíte 🙂

 

Majo

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.