Ojazdené auto na úver

Ak stojíte pred situáciou či kúpiť auto na úver alebo leasing tak si to dobre premyslite či vážne to auto tak potrebujete.  Ono je to pekné že dostanete hneď napr. nejakých 6000 euro na účet a môžete si ísť kúpiť svoje vysnívané auto. Ľudia bez rozmyslu si dokonca zoberú aj 15000euro na ojazdené auto. Budú sa cítiť v rebríčku hodnôt o niečo vyššie ako tí čo si zoberú 6000 euro. Kúpia si nejaké BMW a myslia si že sú niečo naviac. Obidve tieto varianty si treba dobre rozmyslieť lebo môžu mať fatálne následky.

Poznám prípad známej, ktorá mala v hotovosti nejakých 1500 euro, ako tak pozerala po autobazaroch  schopné auto na každodenné jazdenie, samozrejme také čo by sa jej aj páčilo a bolo bezpečné nenašla. Tak zvolila variantu úveru, kde prišla do banky zobrala cca 4500 euro. Peniaze jej hneď prišli na účet a pri sume 6000 euro sa dá už vybrať slušné auto. Nastal zvrat až po kúpe auta, kedy si dotyčná  až neskôr uvedomila že to auto bude splácať cca 5 rokov v najnižších možných splátkach, spočítala si koľko zaplatí z ten úver po celú dobu splácania a suma jej vyšla  skoro raz toľká cca 8000euro. Bohužiaľ v niektorých prípadoch sa nedá  a keď sa auto potrebuje na jazdenie do práce  a s malými deťmi tak je to nutnosť. Toto je ten lepší prípad.

uver na auto

Sú ľudia teda väčšinou  ide o mladých ľudí, ktorí si auto kupujú na prestíž a aby zdvihli svoje ego, samozrejme sa najdú aj výnimky .  Toto je ta najhoršia varianta ktorú som spomínal vyššie s BMW. Bývajú u rodičov  a všetky zarobené peniaze im ostávajú, nemajú žiadne záväzky a dovolia si viac.  Zoberú si tých 15000 euro na úver a idú si kúpiť auto. Za takúto sumu dostanete už prémiové ojazdené autá vyšších tried. Takéto autá sú náročnejšie aj na údržbu. Predstavte si že platíte úver za auto a pokazí sa Vám napríklad Turbo, ktoré pri tých vyšších triedach aut môže stáť aj 1500 euro a to hovorím o neoriginálnom Turbe. Toto je vrianta ktorú si treba dobre premyslieť a nehrnúť sa hneď do tkého vysokého úveru kvôli EGU. Radšej byť skromnejší a zobrať si menej peňazí, aby ste nemuseli preplácať veľké sumy. V budúcnosti peniaze budete potrebovať viac na dôležitejšie veci a nie na auto, ktorému každým rokom klesá hodnota.

Kupovať auto na úver, keď ho tak moc nepotrebujete je blbosť. Preplácate väčšinou raz toľko a stojí Vám to zato? AK ho súrne potrebujete ako som popisoval ten prípad známej a nemáte peniaze tak sa to bohužiaľ inak riešiť nedá.

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.